İbrahim Tamer
Köşe Yazarı
İbrahim Tamer
 

Ne Olacak Bu Köpeklerin Hali?

Sokak köpeklerine yönelik “infaz yasası” üzerinde tartışmalar sürerken, meseleye farklı bir görüş açısı sunmak isterim. Öncelikle şunu belirtmek isterim, tabiat, coğrafya insanların tekelinde değildir ve olmamalıdır. İnsan erlinin, ayağının değdiği hemen hemen her yerde kaos, kirlilik, çatışma meydana gelmiş. Bir yer beğeniriz ev, yazlık yaparız. Hemen bir çit, duvar örer “burası benim”deriz adeta hayvanların mıntıkasını belirlemek için muhtelif yerlere işedikleri gibi. Evler çoğalıp şehirlere dönüştüğünde akar su yataklarını “islah” adı altında kapatırız üstünü betonla. Düşünmeyiz diğer canlılar içecek su ihtiyacını nasıl temin edecek diye. Önce atları, eşekleri yasakladık dışkılarını caddelerimize yapıyorlar diye; sonra köpeklere kafayı taktık bir kaç kişiye saldırdı diye. Biz bunları akıl ederken, tecavüzcü, katil, dolandırıcı, hırsız, arsız, namussuz iki ayaklı köpeklerle alakalı “idam yasası”nı Avrupa Birliği uyum yasaları çerçevesinde yürürlükten kaldırdık. Bununla da yetinmedik, hakimlere yetki verdik “iyi halden” diyerek ya serbest bıraktık ya da cezalarında indirim yapılmasına fırsat sağladık. Bu mikroplar da kısa bir süre ceza evinde yattıktan sonra yine toplum içine karıştılar; “durmak yok suça devam” dercesine, sicillerini kabartmaya devam ettiler, diğer suça meyilli insanlara kötü örnek oldular. Köpek bir kere ısırır, bu hukuk sayesinde insan bin ısırır!.. Köpeklere önlem almak için yırtınan milletvekilleri, hükümet yetkilileri önce kendilerine baksınlar ne kadar ülkeme yararlı insanım diye. Önce, toplumun namuslu insanlarına zarar veren iki ayaklı mahlukları tecrit etsinler, toplumdan uzaklaştırsınlar. Psikopat köpekler: İnsanın olduğu gibi köpeğin de psikopatı, saldırganı var. Çoğu köpek insan dostu iken, az sayıda psikopat saldırgan köpek de var. Vukuat işleyen, saldırgan yapıdaki köpekler vahşi ormana bırakılsın, maçası yiyorsa kurtlarla ayılarla kavga etsin yiyecek bulabilmek için. Bazı sadist, basit insanların pitbul vs cinsi saldırgan köpekleri sokağa çıkarması yasak ise, bu yasak uygulansın. Sokaklar ellerinde uzun zincirlerle bu köpekleri dolaştıran veletlerle dolu. Bunların kaç tanesi de saldırdı suçsuz insanlara. Neden bunlara ve bunların sahiplerine caydırıcı ceza verilmiyor? Gücü gücüne yetene kanunu mu? Kimseye zararı dokunmayan sokak köpeklerine mi gücünüz yetiyor? Sözün özü; sokak köpeklerinin “saldırganları hariç” bizimle birlikte kasabalarımızda, şehirlerimizde yaşamalarını istiyorum. İbrahim Tamer 28.7.2024
Ekleme Tarihi: 28 Temmuz 2024 - Pazar

Ne Olacak Bu Köpeklerin Hali?

Sokak köpeklerine yönelik “infaz yasası” üzerinde tartışmalar sürerken, meseleye farklı bir görüş açısı sunmak isterim.

Öncelikle şunu belirtmek isterim, tabiat, coğrafya insanların tekelinde değildir ve olmamalıdır.

İnsan erlinin, ayağının değdiği hemen hemen her yerde kaos, kirlilik, çatışma meydana gelmiş.

Bir yer beğeniriz ev, yazlık yaparız. Hemen bir çit, duvar örer “burası benim”deriz adeta hayvanların mıntıkasını belirlemek için muhtelif yerlere işedikleri gibi.

Evler çoğalıp şehirlere dönüştüğünde akar su yataklarını “islah” adı altında kapatırız üstünü betonla. Düşünmeyiz diğer canlılar içecek su ihtiyacını nasıl temin edecek diye.

Önce atları, eşekleri yasakladık dışkılarını caddelerimize yapıyorlar diye; sonra köpeklere kafayı taktık bir kaç kişiye saldırdı diye.

Biz bunları akıl ederken, tecavüzcü, katil, dolandırıcı, hırsız, arsız, namussuz iki ayaklı köpeklerle alakalı “idam yasası”nı Avrupa Birliği uyum yasaları çerçevesinde yürürlükten kaldırdık. Bununla da yetinmedik, hakimlere yetki verdik “iyi halden” diyerek ya serbest bıraktık ya da cezalarında indirim yapılmasına fırsat sağladık. Bu mikroplar da kısa bir süre ceza evinde yattıktan sonra yine toplum içine karıştılar; “durmak yok suça devam” dercesine, sicillerini kabartmaya devam ettiler, diğer suça meyilli insanlara kötü örnek oldular.

Köpek bir kere ısırır, bu hukuk sayesinde insan bin ısırır!..

Köpeklere önlem almak için yırtınan milletvekilleri, hükümet yetkilileri önce kendilerine baksınlar ne kadar ülkeme yararlı insanım diye. Önce, toplumun namuslu insanlarına zarar veren iki ayaklı mahlukları tecrit etsinler, toplumdan uzaklaştırsınlar.

Psikopat köpekler:

İnsanın olduğu gibi köpeğin de psikopatı, saldırganı var.

Çoğu köpek insan dostu iken, az sayıda psikopat saldırgan köpek de var. Vukuat işleyen, saldırgan yapıdaki köpekler vahşi ormana bırakılsın, maçası yiyorsa kurtlarla ayılarla kavga etsin yiyecek bulabilmek için.

Bazı sadist, basit insanların pitbul vs cinsi saldırgan köpekleri sokağa çıkarması yasak ise, bu yasak uygulansın. Sokaklar ellerinde uzun zincirlerle bu köpekleri dolaştıran veletlerle dolu. Bunların kaç tanesi de saldırdı suçsuz insanlara. Neden bunlara ve bunların sahiplerine caydırıcı ceza verilmiyor?

Gücü gücüne yetene kanunu mu? Kimseye zararı dokunmayan sokak köpeklerine mi gücünüz yetiyor?

Sözün özü; sokak köpeklerinin “saldırganları hariç” bizimle birlikte kasabalarımızda, şehirlerimizde yaşamalarını istiyorum.

İbrahim Tamer 28.7.2024

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve trabzonhabermerkezi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.