Rektör Hotar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Teşşekür etti
Rektör Hotar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Teşşekür etti
Eğitimden sağlığa, araştırma-geliştirme faaliyetlerinden teknolojiye kadar geniş bir alanda gerçekleştirilen yatırımlarla bilim dünyasındaki yükselişine hız kazandırmayı amaçlayan Dokuz Eylül Üniversitesi’nden (DEÜ), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Üniversiteye katkılarından dolayı teşekkür geldi. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Türkiye’nin 20 devlet araştırma üniversitesinden birisi olan DEÜ’ye yakın ilgisinin ve desteğinin sayesinde birçok önemli yatırımı kısa sürede hayata geçirmeyi başardıklarını kaydederek, “İhtiyaç duyduğumuz her türlü imkanı bizlere sunan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, bugüne kadar Araştırma Üniversitemize sağlamış olduğu desteklerden dolayı şahsım ve Üniversitem adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Türkiye’nin köklü yükseköğretim kurumlarından birisi olan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), son dönemde hizmete aldığı fakülteler, laboratuvarlar, araştırma merkezleri ve hizmet birimleriyle büyümesini sürdürüyor. Eğitimden sağlığa, teknolojiden sosyal bilimlere kadar geniş bir alanda gerçekleştirilen yatırımlarla bilim dünyasındaki yükselişine hız kazandırmayı amaçlayan DEÜ’den, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da Üniversiteye katkılarından dolayı teşekkür geldi. Topluma hizmet misyonu çerçevesindeki yatırımlarıyla vatandaşlardan da takdir gören DEÜ, son olarak uzaktan sağlık hizmeti uygulamasını çok yakında hayata geçireceğini duyurmuştu.
“İLGİSİ VE DESTEĞİNE MİNNETTARIZ”
Kendisi de Dokuz Eylül Üniversitesi mezunu olan, DEÜ’nün ilk kadın Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. Erdoğan’ın, Türkiye’nin 20 devlet araştırma üniversitesinden birisi olan DEÜ’ye yakın ilgisinin ve desteğinin sayesinde birçok önemli yatırımı kısa sürede hayata geçirmeyi başardıklarını kaydeden Rektör Hotar, “Ülkemizin sürdürülebilir kalkınma hedeflerini gerçekleştirebilmemiz için eğitimden sağlığa, teknolojiden sosyal bilimlere, ihtiyaç duyduğumuz her türlü imkanı bizlere sunan muhterem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, bugüne kadar Araştırma Üniversitemize sağlamış olduğu desteklerden dolayı şahsım ve Üniversitem adına şükranlarımı sunuyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında işaret ettiği ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonuna uygun, tam bağımsızlık hayalimizi gerçeğe dönüştürecek proje, hizmet ve buluşları Üniversitemiz ekosisteminde yürütmeyi sürdüreceğimizi belirtiyor; bu hedef doğrultusundaki yeni gelişmeler için şimdiden sabırsızlandığımızı ifade etmek istiyoruz” ifadelerinde bulundu.
NELER YAPILDI?
Tam akredite fakülteleri ve hizmet birimleriyle dikkat çeken Dokuz Eylül Üniversitesi’nde son dönemde hayata geçirilen projeler hakkında da bilgi veren Rektör Hotar, şunları aktardı: “Araştırma Üniversitemizde son dönemde;
-Diş Hekimliği Fakültesini kurduk ve buraya bağlı olarak Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Fantom Laboratuvarını açtık.
-Halk sağlığı açısından vazgeçilmez olan ve kentimizin de ilk Veteriner Fakültesini Kiraz’da kurduk. Veteriner Fakültemizde yakın zamanda yeni hizmet birimleri olan Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Araştırma ve Uygulama Ünitesi, Nekropsi (Otopsi) Salonu ve Türkiye’de Veteriner fakültelerinde bir ilk olan Elektron Mikroskopi Laboratuvarı’nın açılışlarını yaptık.
-Araştırma Uygulama Hastanemiz, çok yakında uzaktan sağlık hizmeti uygulamasını devreye alıyor. Böylelikle hastalara, doktorlarla görüntülü görüşme imkanı sağlayarak tedavi sunacağız. Bu hizmetimiz İzmir ve Ege Bölgesi’nde bir ilk olarak da dikkat çekiyor.
-Yabancı Diller Yüksek Okulumuzu, 50 milyon TL’lik yatırımla yeni binasına kavuşturduk.
-Temelini Aliağa’da attığımız Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi’nin inşaatını tamamladık. Toplam 200 yatak kapasitesi ve üç bloktan oluşan 52 bin metrekare kapalı alanı bulunan hastanemizin kısa sürede hizmet vermesini sağlayacağız.
-Bilişim altyapısı ve veri güvenliğine yönelik uygulamalarımızı, 6.4 milyon TL’lik yatırımla yeniledik.
-Tınaztepe Yerleşkemizdeki spor kompleksi ile Yarı Olimpik Yüzme Havuzunu ve okçuluk sahamızı hizmete aldık.
-Yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelik olarak, Buca Eğitim Fakültesi, Tıp Fakültesi ve DEPARK gibi birimlerimizde güneş elektrik santrallerini devreye aldık.
-Spor yatırımlarımız tüm hızıyla sürerken, birçok organizasyonda sporcularımızın başarılarıyla gururlandık. Tınaztepe Spor Salonu bünyesine, adını Dünya Kıtalar Arası Ağır Sıklet Boks Şampiyonu olan Türk millî sporcu Sinan Şamil Sam’dan alan ‘Sinan Şamil Sam Fitness Merkezi’mizi kazandırdık.
-Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü çatısı altında Sosyal Bilimler Araştırma ve Veri Laboratuvarı kurduk.
-Hemşirelik Fakültesi’nde Simülasyon Laboratuvarı hizmete alırken; yaklaşık 15 milyon TL yatırımla kurulan Oksijen Üretim Merkezini, hastanemize kazandırdık. Uyku Bozuklukları ve Epilepsi İzlem Merkezini açtık; Tıbbi Estetik ve Kozmetoloji Ünitesi yeniledik.
-Buca’daki Dokuzçeşmeler Yerleşkesinde bulunan Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne (DEUZEM) yeni bir eğitim hizmeti olan ‘Sürdürülebilir Meta Sınıf’ı kazandırdık. Üniversitemizin yenilikçilik ruhunu ortaya koyan Meta Sınıfımız, ülkemizin ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonu doğrultusunda belirlediği sürdürülebilir gelişme hedeflerini destekleyen, çevreye duyarlı ve teknoloji merkezli bir eğitim anlayışını temsil ediyor.
-Bölgesel hizmet sunan hastanemiz bünyesinde, Türkiye’nin ilk Translasyonel Onkoloji Anabilim Dalı ile Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezini hizmete açtık. GETAT merkezimizde son olarak, ‘Ozon Sauna Kabini’ adı verilen uygulamayı hizmete aldık.
-DEÜ Hastanemizin Gündüz Tedavi Merkezini, ameliyathanelerini, ortak kullanım alanlarını yeniledik.
-Yine Uygulama Araştırma Hastanesi bünyesinde; Türkiye’nin ilk Genetik Obezite Tarama Polikliniğini, Klinik Araştırma Koordinasyon Birimi ile Şehit Yakınları ve Gazi Hizmetleri Birimini kısa süre önce kurduk. Hastanemizdeki mutfağın fiziki şartlarını iyileştirdik. Hastanemiz bünyesinde çamaşırhane kurarak ciddi tasarruf edilmesi sağladık.
-Ülkemizin sağlık temalı ilk teknoparkı DEPARK’ın Balçova’daki 15 Temmuz Sağlık ve Sanat Yerleşkesindeki alanının Cumhurbaşkanlığı kararıyla yüzde 60 oranında büyütülmesini sağladık. Bu kapsamda TGB-3 alanı içinde yer alan DEPARK Defne binamızın açılışını çok yakında gerçekleştireceğiz.
-15 Temmuz Sağlık ve Sanat Yerleşkemizde, 118 milyon TL yatırım maliyeti olan yeni yemekhane binasının temelini attık. Buca Kız Öğrenci Yurdu, 28 milyon TL yatırım maliyeti ile yenilenerek törenle açtık.
-Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitümüe, içerisinde binlerce eserin yer aldığı ve Türkiye’deki kamu üniversiteleri arasında ilk olma özelliğine sahip ‘Sualtı Kültür Mirası, Denizcilik Tarihi ve Deniz Bilimleri İhtisas Kütüphanesi’ni kazandırdık.
-Yükseköğretim Kurulu tarafından hazırlanan ‘2023-Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu’nda önemli başarılara imza attık. Raporda, 3 farklı göstergede Türkiye birincisi olurken; 7 göstergede ise Türkiye’de ilk 5 içinde yer aldık.
-Üniversitemiz, Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) ile yerli üretime dayalı milli havacılık faaliyetlerini geliştirmek amacıyla kapsamlı bir iş birliği protokolüne imza atmıştı. Protokol kapsamında Mühendislik Fakültemiz Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü bünyesine kazandırılan “DEÜ-TUSAŞ Akış Dinamiği ve Benzetim Laboratuvarı”nın açılışını yaptık. Laboratuvarımız, geleceğin uçuş teknolojilerini şekillendirmek ve milli bir girişim olarak dışa bağımlılığı azaltacak.
Bu ve benzeri birçok yatırımı mensuplarımızla birlikte, devletimizin desteği ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle hayata geçirdik. YÖKAK’ın (Yükseköğretim Kalite Kurulu) Kurumsal Akreditasyon Belgesi’ne sahip Üniversitemiz, dünyanın ilk 500 üniversitesi arasında kalıcı olarak yer almak idealiyle çalışmaktadır.”
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.