Trabzon Büyükşehir'den kar seferberliği

Trabzon 20.02.2025 - 23:29, Güncelleme: 20.02.2025 - 23:29
 

Trabzon Büyükşehir'den kar seferberliği

Trabzon Haber Merkezi | Trabzon Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde etkili olan karla mücadele için 669 personel, 141 iş makinesi ve 101 araçla hummalı bir çalışma yürütüyor. Kapalı olan 373 mahalle yolunu açma çalışmalarının yanı sıra şehir ve ilçe merkezlerinde de kar temizleme ile tuzlama çalışmaları yapılıyor. Ayrıca TİSKİ ekipleri, donma nedeniyle oluşan su arızalarını gidermek amacıyla 7/24 görev yapıyor.
Trabzon haberleri | Trabzon Büyükşehir Belediyesi, karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Önceki geceden itibaren etkisini artıran kar yağışı nedeniyle Akçaabat’ta 29, Araklı’da 20, Arsin’de 11, Beşikdüzü’nde 19, Çarşıbaşı’nda 9, Çaykara’da 21, Dernekpazarı’nda 14, Düzköy’de 12, Hayrat’ta 19, Köprübaşı’nda 10, Maçka’da 66, Of’ta 33, Ortahisar’da 11, Sürmene’de 12, Şalpazarı’nda 26, Tonya’da 21, Vakfıkebir’de 17 ve Yomra’da 23 olmak üzere toplam 373 mahalle yolu ulaşıma kapandı. Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ile Makine İkmal Bakım ve Onarım Dairesi başkanlıkları, 120 personel ve 103 iş makinesi ile yol açma çalışmalarını sürdürüyor. MERKEZLERDE KAR TEMİZLİĞİ  Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ile Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri ise, şehir ve ilçe merkezlerinde yaya bölgeleri, duraklar, üst geçitler, kaldırımlar, hastane ve cami çevrelerinde kar temizleme ile tuzlama çalışmaları yapıyor. TİSKİ HER TÜRLÜ ÖNLEMİ ALDI Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TİSKİ) ekipleri ise, donmadan kaynaklı su arızalarını gidermek için alarm durumuna geçti. 18 ilçede 280 personel, 35 iş makinesi ve 65 araçla görev yapan TİSKİ ekipleri, vatandaşların içme suyu mağduriyeti yaşamaması için yüksek kesimlere ağır kış koşullarına rağmen 7/24 görev yapıyor. TÜM İMKANLARIMIZLA SAHADAYIZ Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, teyakkuz halinde olduklarını belirterek, "Meteroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen uyarılar doğrultusunda tüm tedbirleri almış, gerekli hazırlıkları yapmıştık. Kar yağışının başladığı ilk andan itibaren 669 personel, 141 iş makinesi ve 101 araçla sahadayız.18 ilçemizin tamamında, ilçe belediyelerimiz ile koordineli şekilde çalışmalarımız sürüyor. Kapalı olan mahalle yollarımızın açılması ve merkezlerdeki kar temizleme çalışmaları için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Ekiplerimiz yoğun bir gayret ve özveriyle görev yapıyor. Vatandaşlarımızın buzlanma ve çığ risklerine karşı tedbirli olmalarını, mecbur kalmadıkça özel araçlarıyla trafiğe çıkmamalarını ve toplu taşıma araçlarını kullanmalarını rica ediyoruz” dedi.
Trabzon Haber Merkezi | Trabzon Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde etkili olan karla mücadele için 669 personel, 141 iş makinesi ve 101 araçla hummalı bir çalışma yürütüyor. Kapalı olan 373 mahalle yolunu açma çalışmalarının yanı sıra şehir ve ilçe merkezlerinde de kar temizleme ile tuzlama çalışmaları yapılıyor. Ayrıca TİSKİ ekipleri, donma nedeniyle oluşan su arızalarını gidermek amacıyla 7/24 görev yapıyor.

Trabzon haberleri | Trabzon Büyükşehir Belediyesi, karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Önceki geceden itibaren etkisini artıran kar yağışı nedeniyle Akçaabat’ta 29, Araklı’da 20, Arsin’de 11, Beşikdüzü’nde 19, Çarşıbaşı’nda 9, Çaykara’da 21, Dernekpazarı’nda 14, Düzköy’de 12, Hayrat’ta 19, Köprübaşı’nda 10, Maçka’da 66, Of’ta 33, Ortahisar’da 11, Sürmene’de 12, Şalpazarı’nda 26, Tonya’da 21, Vakfıkebir’de 17 ve Yomra’da 23 olmak üzere toplam 373 mahalle yolu ulaşıma kapandı. Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ile Makine İkmal Bakım ve Onarım Dairesi başkanlıkları, 120 personel ve 103 iş makinesi ile yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

MERKEZLERDE KAR TEMİZLİĞİ 

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ile Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri ise, şehir ve ilçe merkezlerinde yaya bölgeleri, duraklar, üst geçitler, kaldırımlar, hastane ve cami çevrelerinde kar temizleme ile tuzlama çalışmaları yapıyor.

TİSKİ HER TÜRLÜ ÖNLEMİ ALDI

Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TİSKİ) ekipleri ise, donmadan kaynaklı su arızalarını gidermek için alarm durumuna geçti. 18 ilçede 280 personel, 35 iş makinesi ve 65 araçla görev yapan TİSKİ ekipleri, vatandaşların içme suyu mağduriyeti yaşamaması için yüksek kesimlere ağır kış koşullarına rağmen 7/24 görev yapıyor.

TÜM İMKANLARIMIZLA SAHADAYIZ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, teyakkuz halinde olduklarını belirterek, "Meteroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen uyarılar doğrultusunda tüm tedbirleri almış, gerekli hazırlıkları yapmıştık. Kar yağışının başladığı ilk andan itibaren 669 personel, 141 iş makinesi ve 101 araçla sahadayız.18 ilçemizin tamamında, ilçe belediyelerimiz ile koordineli şekilde çalışmalarımız sürüyor. Kapalı olan mahalle yollarımızın açılması ve merkezlerdeki kar temizleme çalışmaları için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Ekiplerimiz yoğun bir gayret ve özveriyle görev yapıyor. Vatandaşlarımızın buzlanma ve çığ risklerine karşı tedbirli olmalarını, mecbur kalmadıkça özel araçlarıyla trafiğe çıkmamalarını ve toplu taşıma araçlarını kullanmalarını rica ediyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve trabzonhabermerkezi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.