Vali Aziz Yıldırım Türkiye Ulusal Jeodezi Komisyonu 22.TUJK Sempozyumu'na Katıldı
Vali Aziz Yıldırım Türkiye Ulusal Jeodezi Komisyonu 22.TUJK Sempozyumu'na Katıldı
Trabzon haberleri: Trabzon Valisi Vali Aziz Yıldırım, Türkiye Ulusal Jeodezi Komisyonu 22.TUJK Sempozyumu "Afetler ve Afet Yönetiminde Jeodezinin Katkıları" adlı programa katıldı.
Trabzon Haber Merkezi | KTÜ Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen programa, Vali Aziz Yıldırım'ın yanı sıra; Türkiye Ulusal Jeodezi ve Jeofizik Birliği Başkanı Harita Genel Müdürü Dr. Osman Alp, Türkiye Ulusal Jeodezi Komisyonu Başkanı Dr. Ali İhsan Kurt, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali İpek, DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Tapu ve Kadastro Genel Müdür Yardımcısı Adil Hakan Ayber, AFAD Risk Belirleme ve Önlem Dairesi Başkanı Gökhan Yılmaz, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, ilgili kurum müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Aziz Yıldırım Türkiye Ulusal Jeodezi Komisyonu 22.TUJK Sempozyumu'na Katıldı" src="https://www.trabzonhabermerkezi.com/images/8a6b0b5aa87dd86576f3c876cc4c7c9d.gif" style="height:500px; width:750px" />
Sempozyumdaki konuşmasında Vali Yıldırım “Siz değerli katılımcıların da malumu olduğu üzere afetler, doğal ve yapay olmak üzere farklı sebeplerden meydana gelmekte ve çok ciddi zararlara yol açmaktadırlar. Afetlere sebep olan riskleri tam anlamıyla sıfırlamak mümkün olmamakla birlikte, etkin bir afet yönetimi olumsuzlukların en aza indirilmesi için oldukça önemlidir. Bu noktada risk belirleme ve zarar azaltma, hazırlık, müdahale ve iyileştirme aşamalarından oluşan afet yönetimi kabul görmekte ve önem arz etmektedir.
Tabiatın olağan davranışlarından kaynaklanan deprem, heyelan, çığ, fırtına, sel ve su taşkınları gibi doğal afetler ile insanın doğayla olan etkileşiminin artması sonucunda oluşan orman yangınları, salgın hastalıklar gibi birçok olaylar insan faaliyetlerini olumsuz etkilemektedir.
Bilindiği üzere doğal afetleri önceden kestirmek tam olarak mümkün olmuyor. Arcak afetlerden doğan kayıpları en aza indirmek bizlerin elindedir ve bu bizlerin temel görevidir. Afet öncesi, afet anı ve afet sonrasında yapılması gereken çalışmalar ve alınacak önlemlerle kayıplar en aza indirilebilir.
Özellikle doğal afetlerin izlenmesinde jeodezi bilim dalı yanı sıra jeoloji, jeofizik ve zemin mekaniği gibi yakın disiplinlere önemli görevler düşmektedir. Bu disiplinlerin sağlayacağı katkılarla afetler karşısında daha etkin tedbirler alınabilecek; afet öncesi ve sonrası etkili bir şekilde yönetilebilecektir” dedi.
Aziz Yıldırım Türkiye Ulusal Jeodezi Komisyonu 22.TUJK Sempozyumu'na Katıldı" src="https://www.trabzonhabermerkezi.com/images/858d89b67673a22e830470e89f3af546.gif" style="height:447px; width:750px" />
2002 yılından itibaren her yıl Harita Genel Müdürlüğü organizasyonunda Türkiye Ulusal Jeodezi Komisyonu tarafından (TUJK) bilimsel etkinlikler düzenlendiğini söyleyen Vali Yıldırım, “Bugün burada açılışını yaptığımız sempozyum ve panel etkinlikleri ile afetler hakkındaki ulusal ve uluslararası alanda gelinen son nokta ile ilgili bilgi ve tecrübe paylaşımları yapılacak ve çıkacak sonuçlar afetlerin daha etkin yönetimi hakkında bizlere ışık tutacaktır.
Bu kıymetli etkinliğin ilimizde düzenlenmesinden dolayı duyduğum memnuniyeti özellikle ifade etmek istiyorum. Bu nedenle Karadeniz Teknik Üniversitesine, Harita Genel Müdürlüğüne 22. Türkiye Ulusal Jeodezi Komisyonu 2023-Afetler ve Afet Yönetiminde Jeodezinin Katkıları etkinliğini organize eden ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Türkiye Ulusal Jeodezi Komisyonu 22. TUJK Sempozyumu “Afetler ve Afet Yönetiminde Jeodezinin Katkıları” konusunda panelistlerin sunumu ile devam etti.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.