Trabzon Akçaabat projeleriyle göz kamaştırıyor!
Trabzon Akçaabat projeleriyle göz kamaştırıyor!
Trabzon Akçaabat Belediyesi, Akçaabat için oluşturmayı hedef edindiği misyon ve vizyon mukabilinde gerçekleştirdiği çalışmalar ve hayata geçirdiği projelerle birlikte şehrin güzelliklerini ortaya çıkarmayı başarıyor.
Akçaabat Belediyesi, şehirde altyapıdan ulaşıma, spordan sanata, kültürel etkinliklerden uluslararası organizasyonlara, tarımsal uygulamalardan çevre temizliğine kadar birçok çalışma yürütüyor.
Yerel yönetimler şehirlerin gelişmesi, kalkınması ve yaşayanların ihtiyaçlarının karşılanması için vardır. Akçaabat Belediyesi halkın taleplerini en yüksek seviyede karşılayabilme noktasında büyük bir özveri gösteriyor.
AKÇAABAT YATIRIMLAR NETİCESİNDE TURİZM CENNETİ OLACAK
Akçaabat’ın doğal güzellikleri, yöresel lezzetleri, plajları, yaylaları, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle turizm potansiyeli oldukça yüksek bir ilçedir.
Akçaabat Belediyesi tarafından yapılan turizm yatırımları, kazı çalışmaları, restorasyonlar, sağlıklaştırma ve iyileştirme çalışmalarıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu.
Titizlikle yapılan ve gün yüzüne çıkarılan Akçakale Kalesi, tarihi dokusunu ve değerini koruyan Ortamahalle, şehrin tarihsel süreçlerini yansıtan ve yapıldığı dönemin mimari özelliklerinin günümüze ulaştığı Ortamahalle Müzesi, yeşille mavinin kucaklaştığı şehrin gözdesi Akçaabat Sahili, bölgenin birçok kültürel ihtiyacını karşılayacak nitelikte yapımı hızla devam eden Söğütlü Kültür Merkezi, Spor Lisesi, içerinde yarı olimpik yüzme havuzunun da yer aldığı Spor Kompleksi Akçaabat’ta yapılan turizm yatırımlarının başında geliyor.
Akçaabat Belediyesi, yaptığı turizm çalışmaları ve yatırımlarıyla Akçaabat’taki tarihi dokuyu ve kimliği koruyarak gelecek nesillere aktarmaya gayret gösteriyor.
Akçaabat, Osmanlı döneminden kalma tarihi binaları, camileri, tarihi yapılarıyla tarihi ve kültürel zenginlikleriyle yerli ve yabancı turistlerin dikkatini üzerine çekerken şehrin kültürel değerlerini korumak için düzenlenen uluslararası festivaller ve etkinlikler sayesinde dünyanın gözünü Akçaabat’a çevirmesine önemli ölçüde katkı sağlıyor.
TÜRKİYE YÜZYILININ PARLAYAN YILDIZI AKÇAABAT OLACAK
Türkiye Yüzyılına yakışır, önder ve örnek olacak işlere imza atan Akçaabat Belediyesi, birçok alanda olduğu gibi tarımda da reform sayılabilecek projeler geliştirdi ve bu projeleri hayata geçirdi.
AKÇAHASAT markasını oluşturup aynı isimle tesis kuran Akçaabat Belediyesi, bu tesisle birlikte Akçaabat’taki istihdama katkıda bulunmayı ve çiftçilere destek olmayı hedefliyor. çiftçiler tarafından yetiştirilen tarım ürünleri AKÇAHASAT Tesisinde işlenip paketlenip depolanabilecek ve satışı yine bu tesiste yapılabilecek. Akçaabat’taki çiftçiler kendi istekleri doğrultusunda yöreye özgü ürünlerini AKÇAHASAT Markasına dahil edebilecek. AKÇAHASAT Tesisi, özellikle kadın istihdamı konusunda şehir için önemli bir adım niteliği taşımaktadır. İlçeye ekonomik girdi sağlayacak olan tesiste ilk etapta belirli sayıda kadın, iş imkânı bulacak. Ayrıca yılda 750 üretici çiftçinin ürünleri burada satılacak. Bu tesisin haricinde ilçe genelinde belirlenecek 5 noktada satış büfeleri oluşturulacak.
DOĞRU UYGULAMALARLA TARIMDA VERİM ARTIYOR
Akçaabat’ta tarımsal üretimde kullanılan teknolojik gelişmeler, modern tarım yöntemleri ve sulama projeleri sayesinde verimlilik önemli ölçüde artmıştır.
Şehre hakim olan iklim ve bitki örtüsünün Süper Meyve Aronya’nın yetişmesine elverişli olması sebebiyle aronya üretimin geniş alanlara yayılmasına olanak sağladı. Çiftçileri aronya yetiştiriciliği hususunda teşvik eden Akçaabat Belediyesi, son teknolojiyle donatılmış seralarda aronya fidesi üretiyor; paydaş kuruluşların da desteğiyle bu fideleri üretim için gerekli şartları taşıyan çiftçilere dağıtıyor. Aynı zamanda çiftçilere Aronya yetiştiriciliğini, bakımını ve hasadını öğretmek için seminerler düzenliyor. Bu sayede doğru tarım uygulamaları ile aronyadan dönüm başına alınan verim artıyor.
Aronya üretiminin artmasıyla birlikte, Akçaabat'taki tarım ekonomisi de olumlu yönde etkilenmiştir. Aronya üreticileri gelir elde etmenin yanı sıra, istihdam oluşturarak bölge ekonomisine katkıda bulunmaktadır. Akçaabat'ta aronya üretimi bölgenin tarımsal çeşitliliğini arttırmıştır. Çiftçiler aronya yetiştiriciliği sayesinde gelirlerini arttırma imkanı bulmuşlardır. Akçaabat'ta aronya üretiminin artması, bölgenin tarımsal potansiyelini ortaya koymaktadır.
Akçaabat Belediyesi öncülüğünde 2020 yılında başlatılan Aronya üretimi projesinde bugün gelinen noktada yaklaşık olarak 210 çiftçiye 28. 000 Aronya fidesi dağıtıldı. Aronya fidesi dikili arazi ise 210 dönüme ulaştı. Yapılan eğitim ve destekleme çalışmalarıyla birlikte aronya üreticisinin ve dikili arazinin arttırılarak Akçaabat’ın aronyanın merkezi olması hedefleniyor.
GÜCÜMÜZÜ ÖNCE HALKIMIZDAN SONRA AKÇAABAT SEVDAMIZDAN ALIYORUZ
İlk günkü hizmet aşkıyla Akçaabat’ı her daim daha ileriye taşıma kararlılığında olduğunu ve bu doğrultuda gereken tüm çalışmaları istikrarla sürdürdüğünü söyleyen Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, azmini ve gayretini önce Akçaabatlılardan daha sonra da Akçaabat sevdasından aldığını belirtti.
Akçaabat’la ilgili yatırımlara devam edeceğinin altını çizen Başkan Ekim, “Halkımız bizlere çalışmalarımızda bizlere ilham veriyor. Akçaabatlı hemşehrilerimin bizlere olan güveni ve inancı, bizlerde daha da çok çalışma, ilerleme ve şehrimizi geliştirme arzusu uyandırıyor. Bünyesinde barındırdığı zenginlikleriyle büyülü bir şehirdir. Şehrimizde zaten var olan bu zenginlikleri yapığımız çalışmalarla ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtıyoruz. Şehrimizi ince ince bir nakış misali dokuyarak dışardan bakanların gıpta ettiği bir yer haline getiriyoruz. Durmadan gelişen ve örnek olan Akçaabat’ımız için yapacak daha çok işimiz gidecek daha çok yolumuz var. “ dedi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.