Başkanı Genç: “Üretmeye mecburuz!”
Başkanı Genç: “Üretmeye mecburuz!”
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç; Ortahisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ortahisar Ziraat Odası ve Ortahisar Belediyesi’nin ‘Sebze Yetiştiriciliğinin Desteklenmesi Projesi’ kapsamında ortaklaşa düzenlediği ‘Fide Dağıtım Programına’ katıldı.
Sebze fidesi dağıtım etkinliğinde konuşan Başkan Genç, “Pandemide gıda tedariki konusunda Cenab-ı Allah’ın bize bahşettiği bu güzel ve verimli topraklardan dolayı bir sıkıntı yaşamadık. Ama dünyanın çeşitli yerlerinde çok sıkıntılar yaşandı. Hatta oralara bile medeniyet anlayışımız ve inancımızın gereği olarak el attık. Şefkat gösterdik. Böyle bir devletiz, böyle bir milletiz. Ama üretmeye de mecburuz, zorunluyuz.” dedi.
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç; Ortahisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ortahisar Ziraat Odası ve Ortahisar Belediyesi’nin ‘Sebze Yetiştiriciliğinin Desteklenmesi Projesi’ kapsamında ortaklaşa düzenlediği ‘Fide Dağıtım Programına’ katıldı.
Dağıtım öncesinde Fotoğraf Sanatçısı Elmas Cumcu’nun yok olmaya yüz tutmuş tarım üretim biçimleri ve geleneklerini konu alan fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi.
Program kapsamında vatandaşlara kasalarla 15 bin adet sebze fidesi (domates, biber, salatalık) dağıtıldı.
“PANDEMİDE BU TECRÜBEYİ YAŞADIK”
Programdaki konuşmasında Türkiye’nin ürettiği kadar güçlü olacağına vurgu yapan Başkan Genç şunları kaydetti: “Ben öncelikle bu programımızın açılışında Tonya’nın doğal güzelliklerini, bahçelerini hazırlamış olduğu çok güzel fotoğraf sergisiyle bizlerle paylaşan çok kıymetli fotoğraf sanatçımız Elmas Cumcu Hanımefendi’ye çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir sergi oluşturarak programımıza hem anlam hem de renk kattı. Bu işin önemi belli. İki kelimede bu önemi ifade edebiliriz. Ne kadar üretirsek, o kadar güçlüyüz. İşin özeti bu. Bu tecrübeyi biz pandemide yaşadık. Gıda tedariki konusunda Cenabı Allah’ın bize bahşettiği bu güzel ve verimli topraklardan dolayı bir sıkıntı yaşamadık. Ama dünyanın çeşitli yerlerinde çok sıkıntılar yaşandı. Hatta oralara bile medeniyet anlayışımız ve inancımızın gereği olarak el attık. Şefkat gösterdik. Böyle bir devletiz. Ama üretmeye de mecburuz, zorunluyuz. İşte bunun bir parçası olarak da Trabzon’da bu verimli topraklarda fındık ve çay üretiminde verimliliği artırmak için bir taraftan gayret gösterirken, bir taraftan da bu tür projelere destek oluyoruz.”
“ÜRETECEĞİZ, KAZANACAĞIZ”
Tarım ürünleri fiyatlarında spekülasyonlar sonucu yaşanan fiyat artışlarının önüne geçmek için üretimin artırılması gerektiğini kaydeden Başkan Genç, şunları aktardı: “Hem çatak bölgemizde çay bahçelerimizin genişlemesi hem de fındıkta da dönüm başına verimliliği 90 kilodan 250 kiloya ıkarmak için büyük bir gayreti ortaya koyuyoruz. Bugüne kadar 8 bahçemizi yenilemiştik. Şimdi de 11 bahçemizi yeniliyoruz. Bir taraftan da bu gibi programlarla 14 bin fide dağıtımı yapıyoruz. Müdür Bey bu kadar daha talep olduğunu söyledi. Bu talebi de inşallah karşılayacağız. Onu da sizlere dağıtacağız. Tarım işi önemli bir iş, destek vermemiz lazım. Piyasadaki spekülatif hareketler neticesinde marulun fiyatının 20-30 liraya çıktığını gördük. Akyazı bölgemizde Trabzon’un maydonoz üretiminin %40’ını kendi üretimimizle karşılıyoruz. Talep ne kadar varsa biz buna destek olmaya hazırız, olacağız da inşallah… Bu konuyu Ticaret Bakanımız Mehmet Muş ile paylaştım, “Elimizden geleni yapmaya hazırız’ dediler. ‘Yeter ki üretin’ dediler. Üreteceğiz, kazanacağız… Hem hane halkı kazanacak hem de memleket kazanacak. Dışarıya mahkûm olmamamız lazım. Bizim daha çok güçlü olmamız lazım. Onun içinde üretmemiz lazım.”
“ÜRETİP DAHA GÜÇLÜ OLACAĞIZ”
“Fındıkta tek başına dünya piyasasının yüzde 70’ine sahip olan bir ülkeyiz. Bu çok önemli bir güçtür. Dünya piyasasının sahibiyiz adeta. Ama biz hâlâ fındıkta dönüm başına 90 kilo ürün alıyoruz. Bunu fındık bahçelerimizi yenileyerek asgari 250 kiloya çıkarabiliriz. Bu ne demek? Türkiye’ye giren paranın 2 milyar dolardan, 5 milyar dolara çıkması demek. Bunu hep beraber, el ele vererek yapabiliriz. Bunun için de destek vermeye devam edeceğiz. İlçe Tarım Müdürümüzü tebrik ediyorum. Ortahisar’da güzel bir ahenk var, güzel bir birliktelik var. Bunu faydaya ve sonuca dönüştürelim. Vatandaş bize oy vermiş. Bu işlere de el atalım diye destek vermiş. Üretelim diye destek vermiş. İnşallah, üretip daha güçlü olacağız.”
“YERELİN GÜÇ BİRLİĞİNİN PROJESİ”
Konuşmasında bu tür projelerin birebir vatandaşa dokunduğunu dile getiren Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale ise, “Böyle birliğin beraberliğin ön plana çıktığı şeyler çok hoş oluyor. Zaten ne çıkarsa da bu birlik ve beraberlikten çıkıyor. Önce bunu yaşattığınız için herkese çok teşekkür ediyorum. Açılışı çok güzel bir sergiyle yaptık. Aslımızı unutturmadığı için, köyümüzü unutturmadığı için kendisine ayrıca da teşekkürü borç biliyorum. Kamu hizmetinin çok çeşitli dalları, çok çeşitli boyutları var. Ama kamu hizmetinde önemli bir şey var. Bu da vatandaşa birebir dokunan şey. Ve somut çıktısını da birebir gördüğümüz bir konu. Bu projemiz de gerçekten vatandaşımıza birebir ulaştığımız ve kamu hizmetini sunduğumuz, vatandaşın gözüyle görüp, eliyle tuttuğu çok güzel bir proje. Bu tip projeleri üretenlere ve düşünenlere ben çok teşekkür ediyorum. Bu proje aslında yerelin güç birliğinin bir projesi. Bunun altını çizerek söylüyorum.” ifadelerine yer verdi.
Programa; Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürü Cahit Gülbay, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, Ortahisar Tarım ve Orman Müdürü Bülent Bayrak, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar, Ortahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Adil Elamdağ ile çok sayıda muhtar ve çiftçi katıldı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.