Ukrayna’dan sporcular Trabzon’a geldi!

Ukrayna bir yandan Rusya’nın saldırıları karşısında ayakta kalmaya çalışırken bir yandan da kadınları ve çocukları kurtarma çabalarını sürdürüyor. Kulüpler Birliği, ülkenin güneyinde yer alan ve sık sık Rusya’nın hedef aldığı Zaporijya şehrindeki çocuklar için harekete geçti.

Bugün özel bir uçakla 14-17 yaş arasındaki 143 çocuk Trabzon’a getirildi.. Burada bir süre misafir edilecek çocuklar, ardından Türkiye’deki kulüplerin altyapılarına dağıtılacak.

Trabzonspor alt yapısında da eğitim görecek çocukları havalimanında karşılayan Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, "Ukrayna'daki 143 genç futbolcu, ülkelerindeki durum çözülene kadar Türk takımlarının altyapılarında çalışacak. İmkanı olan kulüplerimizde kalacaklar. Rizespor, Trabzonspor... İmkanları olmayan kulüpler adına da Trabzonspor ve Rizespor olarak bu görevi üstlendik" dedi. 

Burada Ukraynalı heyetten yapılan açıklamada ise, "Çok teşekkür ederim. Bu zor zamanlarda bizim çocuklarımıza bizim ülkemize yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim" ifadeleri kullanıldı.