Trabzonspor'dan tarihi gelir! 100 milyon dolar daha gelebilir

Trabzonspor'da ekonomik değişim herkesin gündeminde. Bu değişim nasıl oldu? Ertuğrul Doğan'ın sırrı ne? Bugünlere nasıl gelindi. günebakış Trabzonspor'da ekonomik kalkınmanın nasıl yaşandığını Günebakış gazete sizler için analiz etti.

TRABZONSPOR'UN YENİ MOBİL UYGULAMASI İNDİR

Ahmet Ağaoğlu Kulübün İçler Acısı Halini Açıklamıştı

Eski Başkan Ahmet Agaoğlu 2018'de başkan seçilirken ekonomik tabloyu "Kulüpte su bile yok. Batmış bir kulüp var" diyerek tablonun içler acısı halde olduğunu belirtmişti. O günlerde 3 yıllık planlama yapılmış ve tarihi şampiyonluk gelmişti.

Şampiyonluk Sonrası Yeniden Savurganlık

Ancak şampiyonluk sonrasında transferdeki savurganlık düzelmeye başlayan ekonomiyi iyiye gitmesi gerekirken yeniden uçuruma doğru sürüklemeye başladı. Sonrasında Başkan Ağaoğlu ile dönemin Asbaşkanı Ertuğrul Doğan arasında gerilim Ağaoğlu'nun istifasını getirdi.

Başkan Ertuğrul Doğan Önce Borçsuz Bir Kulüp Hayal Etti

Sonrasında aday olup Başkan seçilen Ertuğrul Doğan ekonomik sıkıntıyı "Uçurumun kenarındayız ekonomik olarak. Mali şartları düzeltmek zorundayız. Borçsuz kulüp olmak benim en büyük hayalim.Bu kulüp ekonomik özgürlüğe kavuşmazsa sportif başarılar sürekli hale gelmez.Bunu başaracağız" demişti. Ama FIFA ve UEFA'daki dosyalar Federasyondaki geçmiş yılların faturası borçlar nedeniyle camianın geneli karamsar bir havadaydı. Ancak Doğan önce Trabzonspor'un dosyalarını temizleyerek işe başladı.

Trabzonspor Bankalar Birliğinden Borç Kapatarak Ayrılan İlk Kulüp

Bu yönde sponsorların ve yönetimi ile birlikte kendi maddi gücünü kullanıp adeta sırat köprüsünü geçti. Dile kolay ilk başta tam 30 milyon euro (1.2 milyar TL) öz kaynak ile sağlandı. Sonrasında stad sponsorluğu ardından diğer sponsorluklara Kartal arazinin sorununu da çözerek ekonomik tabloyu düzeltme yolunda dev adımlar attı. Sermaye arttırımı ile de bankalar birliğine borç kapatıldı. Bunu başaran ilk kulüp olmayı başardı.

Kartal Projesi'nden Büyük Kaynak Bekleniyor

Bunun yanında yeni sponsorluk için çalışmalar sürerken, Kartal projesi de henüz büyük yatırım olarak bekliyor. Çünkü burada rezidans ya da AVM ile 5 milyar TL'lik kaynak sağlanabilir. Şimdi Trabzonspor 2 milyar TL'lik vergi borcunu da ödenmesi ile borçsuz kulüp olmak istiyor.

Ertuğrul Doğan Suudi Yatırım Fonuna Hisse Satışı İçin Yetki isteyecek

Başkan Doğan'ın bu müjdeyi Aralık kongresinde verip 3 yıllık yeni destek isteyeceği ayrıca Suudi yatırım fonuna hisse satışı ile ayrıca 100 milyon dolarlık bir kaynak için de yetki isteyecek. İstanbul'un büyük kulüpleri borç batağında iken Başkan Doğan'ın yoğun gayretleri ile su bile olmama gibi acı ekonomik tablodan borçsuz kulüp olup geleceğe daha güçlü girme yolunda ilerliyor.

Trabzonspor Koleji İçin de Adım Atılacak

Şuana kadar bu ekonomik kalkınma için 9 milyar TL'lik kaynak sağlayan Doğan, M.Ali Yılmaz Tesislerinin yanındaki 50 dönümlük araziyi kulübü kazandırıp Trabzonspor Koleji planını uygulamak istiyor. Herkes Doğan'ın bu başarısını alkışlarken göreve geldiğindeki borçsuz kulüp hayali yolunda ilerleyen Başkan Doğan, ekonomiyi güçlü hale getirdikten sonra sportif başarı için daha da büyük oynamak arzusunda. Camianın isteği bu ekonomik başarının sürdürülebilir olması ve yeniden eski zor günlere dönmemek. Bunun için tüzükte ekonomi konusunda ciddi yaptırımlar uygulayacak maddeler eklenip Doğan ve yönetiminin büyük emeklerinin yeni gelecek yönetimlerin bozmasını engellemek. Şimdi İstanbul düşünsün çünkü Trabzonspor oyuna bambaşka dönüyor, yeni bir devrim için.

İLGİLİ HABERLER