Trabzon'da Ortodoks Ayin tartışması büyüyor! Bakasetas detayı

Sümela Manastrı'ndaki Ortodoks Ayini'nin 23 Ağustos'a ertelenmesinin ardından Yunanistan'da hazımsızlık devam ediyor. Bir televizyon programına katılan askeri analist Savvas Kalenderidis, Trabzonluların bir köken arayışı içinde olduklarını safsatasını dile getirerek, Trabzonspor taraftarlarının Bakasetas sevgisine işaret etti.

Yunanistan'dan Küstah Açıklama

Ortodoks Ayininin ertelenmesinin ardından Bakasetas üzerinden Trabzonluların köken arayışında olduğunu ileri süren sözde analist Kalenderidis, "Yunanistan ülkedeki Müslümanlara bayramlarını bir hafta sonra kutlamalarını söylerse Türkler ne kadar acı olduğunu görürlerdi. Çünkü bizim bir kutlamamıza denk geliyor..." ifadelerini kullandı. 

Trabzon Üzerinden Algı Oluşturmaya Çalışıyorlar

Kalenderidis, "Milli Güvenlik Kurulu, Pontus kökenli Rumların ve belirli kişilerin Trabzon'a ziyaretlerini sınırlama kararı almıştır. Çünkü Trabzon'da insanlar etnik kökenlerini merak etmeye ve aramaya başladılar. Çünkü özellikle Trabzon'da nüfus hiçbir zaman yerine konmadı. Bu insanların hepsi 15.-16. yüzyıllardan sonra Türkleşen ve Müslüman olan yerli sakinlerdir. Bunlar eski Osmanlı'ya ait unsurlar, bu insanlar şimdi yeniden köklerini arıyorlar. Ekümenik Patrik'i bu kadar nefretle hedef almalarının ve bu yıl tekrar gitmemesinin nedenlerinden biri de tam olarak bu." şeklinde konuştu. 

Bakasetas Üzerinden Trabzon Yalanını Dillendirdi

Trabzonspor'da bir dönem forma giyen futbolcu Bakasetas üzerinden Trabzon'a yönelik safsatalarını sürdüren Kalenderidis, "Pek çok kişi, köken arayışında, Trabzon sakinlerinin Yunanistan ve Yunanlılara bakışlarını değiştiren Bakasetas'ın bir rol oynadığına inanıyor. Trabzonspor bu oyuncuyla şampiyonluk kazandı. Toplumda bu eğilim oluştuğu için, Türk devleti, Trabzon sakinlerinin etnik kökenine yönelik bu arayışı durdurmak için bu kısıtlayıcı önlemleri alıyor." iddialarında bulundu.

Türkiye'de hükümet Trabzon'un fetih tarihinde Ortodoksların Sümela Manastırı'nda ayin yapmasına izin vermezken, Yunanistan'da bir süre daha hazımsızlığın devam etmesi bekleniyor. 

KAYNAK:GÜNEBAKIŞ GAZETE