Trabzon'da Araplara ev kiralayanlar dikkat!

Trabzon’da yaz aylarında şehir merkezinde, köylerde ve yaylalarda bulunan boş evlerini Arap turistlere kiralayarak ek gelir kapısı oluşturan vatandaşlar için kötü haber geldi.

Konutların  Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, "Resmi Gazete'de" yayımlandı.  

Trabzon'da Belgesiz Kiralamalara Ceza Verilecek

Yeni kanuna göre, 100 günden az süreyle konut kiralamaları "Turizm Amaçlı Konut Kiralaması" kapsamına alındı. Konutlar için kiralama sözleşmesi yapmadan önce Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan izin belgesi alınması gerekecek.

Yeni düzenlemeye göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı, izin belgesi başvurularını valilikler aracılığıyla da kabul edebilecek. Bu tür konutların girişlerine Bakanlık tarafından belirlenen özelliklere sahip plaketler takılacak.

İzin belgesinin ücret ve plaket detaylarını ise Bakanlık belirleyecek. İzin belgesi sahipleri, konutlarını üçüncü kişilere kiralamak veya turizm amaçlı kullanmak amacıyla kiralamalarını yasaklayacak. 

İzin belgesi almadan turizm amaçlı kiralama faaliyetine devam edenlere artan idari para cezaları uygulanacak. Belgesiz konut kiralamalarına uygulanacak cezanın denetlenmesi halinde Trabzon’daki kira artış oranlarında da düşüş yaşanması bekleniyor.