Süper Lig'den hangi takımlar küme düştü? Süper Lig'e hangi takımlar yükseldi?

Trendyol Süper Lig'de 2023-2024 sezonu sona erdi. Galatasaray ligi şampiyon tamamladı. Ankaragücü, Pendikspor, Karagümrük ve İstanbulspor ise küme düştü.

GALATASARAY REKOR PUANLA ŞAMPİYON

Deplasmanda Konyaspor'u 3-1 mağlup eden Galatasaray, Süper Lig'deki 24. şampiyonluğunu ilan etti. Lig rekoru kırarak 102 puana ulaşan Sarı-Kırmızılılar 99 puanlı Fenerbahçe'nin 3 puan önünde ligi tamamladı.

ANKARAGÜCÜ, KARAGÜMRÜK, PENDİKSPOR VE İSTANBULSPOR KÜME DÜŞTÜ

Trabzonspor'a deplasmanda 3-2 mağlup olan Ankaragücü küme düşen son takım oldu. Daha önce Pendikspor, Karagümrük ve İstanbulspor'un ligden düşmesi kesinleşmişti.

AVRUPA'YA KİMLER GİDİYOR?

Bu sonuçların ardından Galatasaray ve Fenerbahçe, Şampiyon Ligi'ne gitmeye hak kazanırken, lig üçüncüsü Trabzonspor ve kupa şampiyonu Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi'ne, lig dördüncüsü Başakşehir ise UEFA Konferans Ligi bileti adı.

SÜPER LİG'E HANGİ TAKIMLAR YÜKSELDİ?

1. Lig’den Süper Lig’e yükselen 2 takım belli oldu. Eyüpspor, Trendyol 1. Lig'de normal sezonun bitimine 5 hafta kala Süper Lig'e yükselmeyi garantiledi.

Göztepe ise normal sezonu 2. tamamlayarak Süper Lig’e yükseldi.

Süper Lig’e çıkacak son takım Sakaryaspor - Bodrumspor arasında oynanacak play-off maçının ardından belli olacak. Sakaryaspor - Bodrumspor finali 30 Mayıs Perşembe günü oynanacak.