Ortahisar’ın 2024 Yılı Gelir Tarifesi oybirliği ile kabul edildi

Trabon Haber Merkezi | Toplantıda, Ortahisar Belediyesinin 2024 Yılı Gelir Tarifesi oybirliği ile kabul edildi.

Meclis oturumunda Mali Hizmetler Müdürlüğü ibareli Ortahisar Belediyesi 2024 Yılı Gelir Tarifesi’nin güncellenmesiyle ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan gelen madde görüşüldü. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Temel Çoban, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün imarla ilgili çeşitli ücretleriyle, Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından hazırlanacak belge ve onay ücretleri kalemlerinde güncelleme yapılması hakkındaki maddeyi okudu. 

“ELİMİZDE BUNDAN BAŞKA GELİR ELDE EDEBİLECEĞİMİZ BİR KONU YOK”

Konuyla ilgili konuşan Meclis 1. Başkanvekili Cüneyt Zorlu, “AK Parti ve MHP Grubundaki arkadaşlarla istişare edilerek toplamda 10 kalemde değişiklik yapıldı, indirime gidildi. Hatta bir kalemde de arkadaşların kendi önerisiyle artış yapıldı. Teşekkür ediyorum. Amaç burada doğru yolu, orta yolu bulmaktı. Yoksa kimseyle kavga etmek, tartışmak ya da halka zulmetmek gibi bir durumumuz yok. Fakat gelir gider tablomuzu da dengelemek zorundayız. Trabzon, Büyükşehir olduktan sonra Ortahisar Belediyemizin elinde bundan başka gelir elde edecek konu yok. Sadece gelir tarifemizde, imardan gelen ruhsat harçlarımız, zabıta kalemleri ve yapı kontrolden gelen gelirler var, emlak vergisi var. Bunun dışında yok” dedi. 

“TÜRKİYE’NİN EN UCUZ RUHSAT HARCI VERİLEN İLÇESİYİZ”

Her ay 40-50 milyon TL bir parayı bulmak için çaba gösterdiklerinin altını çizen Zorlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Böyle bir açığımız var. Bunu ‘eleştiri olsun’ diye söylemiyorum. Ama şunu da belirtmek istiyorum. Neredeyse Türkiye’nin en ucuz ruhsat harcı verilen ilçesi ve ili, biziz. Bu gerçekten kabul edilebilir değildir. Bu konuda yıllar içinde arkadaşlarımızın yaptığı çalışmalar vardı ama bugüne kadar ertelendi. Orta yolu, doğru yolu bulmak zorundayız. Bunun için çaba sarf ettik ve bu aşamaya geldik. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Komisyonumuza, AK Parti ve MHP grubu üyelerimize de çok teşekkür ediyorum.” 

Başkanvekili Zorlu’nun, Meclis Üyelerinin onayına sunduğu madde, oybirliğiyle kabul edilerek yürürlüğe girdi.