Ortahisar Belediyesi ekipleri sel bölgesinde aralıksız çalışıyor

Trabzon Haber Merkezi | Trabzon’un Arsin, Araklı ve Sürmene ilçelerinde önceki gün etkili olan şiddetli yağış, sel ve heyelanlara yol açtı. Ortahisar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, Başkan Ahmet Kaya’nın talimatı ve Fen İşleri Müdürü Fatma Hamzaçebioğlu’nun koordinasyonunda olay bölgelerine intikal etti. 
Araklı Kaymakamlığında oluşturulan Kriz Koordinasyon Merkezine 2 JCB, 2 kamyon, 2 sal kasa, 2 binek araç ve 20’si sahada olmak üzere 30 personelle birlikte intikal eden Ortahisar Belediyesi ekipleri, ilçede sel ve heyelanlardan kaynaklı sorunların giderilmesi için yoğun ve etkili çalışmalar gerçekleştiriyor.

MÜDÜR HAMZAÇEBİOĞLU: “ORTAHİSAR BELEDİYESİ OLARAK İLK ANDAN İTİBAREN SAHADAYIZ”

Ortahisar Belediyesi Fen İşleri Müdürü Fatma Hamzaçebioğlu, sel ve heyelan olaylarının haber alındığı ilk andan itibaren Belediye Başkanı Ahmet Kaya’nın talimatıyla bölgeye hareket ettiklerini belirterek, “İlk olarak 2 JCB, 2 kamyon, 2 sal kasa, 2 binek araç ve 20’si sahada olmak üzere 30 personelle birlikte Araklı’ya intikal ederek çalışmalara katıldık. Ayrıca 2 JCB, 2 kamyon, 1 paletli kato ve 5 personelimizi de Arsin’e sevk ederek koordinasyon merkezinin görevlendirdiği alanlarda çalışmaya başladık. Koordinasyon merkezinin sevk ve idaresinde Araklı, Sürmene ve Arsin ilçelerimizde sahadaki ilgili alanlara müdahale etmeyi sürdürüyoruz” dedi.
Arsin, Araklı ve Sürmene’de yol temizleme, yol açma ve hafriyat kaldırma çalışmaları yaptıklarını belirten Hamzaçebioğlu, yapılan çalışmalarla ilgili Başkan Ahmet Kaya’yı sürekli bilgilendirdiklerini ifade etti.

BAŞKAN KAYA: “AFETTEN ETKİLENEN VATANDAŞLARIMIZIN YANINDA OLACAĞIZ VE YARALARI EL BİRLİĞİYLE SARACAĞIZ”

Arsin, Araklı ve Sürmene ilçelerinde Ortahisar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerin, kriz masasının koordinasyonda çalışmalarını sürdürdüğünü dile getiren Başkan Kaya, “Ekiplerimiz, üç ilçemizde su baskınları ve heyelandan kaynaklı sorunların giderilmesi için verilen görevleri canla başla yerine getiriyor. Yaşanan olumsuzlukların giderilmesi ve hayatın yeniden normale dönmesi için Ortahisar Belediyesi olarak bütün imkanlarımızı seferber ettik. Bütün çabamız, vatandaşlarımızın yaşadığı sorunların bir an önce giderilmesi içindir. Bu süreçte ve afet sonrasında bütün imkanlarımızla birlikte afetten etkilenen vatandaşlarımızın yanında olacağız, yaraları el birliğiyle saracağız” diye konuştu.

“YEREL YÖNETİMLERE BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR”

Özellikle yaz mevsimi ve mevsim geçişlerinde Doğu Karadeniz Bölgesi’nin coğrafi konumu ve özellikleri nedeniyle sel ve heyelan tehdidi ile yaşadığını belirten Başkan Kaya, “Bölgemizde sel ve heyelandan dolayı maalesef çok fazla can kaybı ve büyük maddi hasarlar yaşanıyor. Yerel yönetimlere bu noktada çok büyük görevler düşüyor. Yaşanan acı olaylar asla bizim kaderimiz değildir, akıl ve bilim ışığında yerel yönetimler olarak üzerimize düşen görevleri yapmalıyız ve şehirlerimizin altyapılarını sel ve heyelan tehdidini dikkate alarak planlamalıyız. Bu çok hassas ve önemli bir konudur” dedi.

Başkan Kaya, gayretli çalışmalarından dolayı Ortahisar Belediyesi ekiplerine teşekkür etti.