Olaylı Trabzonspor - Fenerbahçe maçında 7 Fenerbahçeli oyuncu için karar

17 Mart 2024 günü Papara Park Stadyumu'nda Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan olaylı maçın kararı açıklandı. Müsabakanın ardından çıkan olaylar sonrasında Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında dosya 3'e ayrıldı. Sahaya giren Trabzonspor taraftarları hakkında 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında soruşturma sürerken, taraftarlar Miraç Osma ve Kadir Olgun, Fenerbahçeli futbolcular Furkan Onur Akyüz, İsmail Yüksek ve İrfan Can Eğribayat'ın kendilerine hakaret ettiğini, yumruk ve tekme attığını ileri sürerek suç duyurusunda bulundular.

TRABZONSPOR'UN YENİ MOBİL UYGULAMASI İNDİR

Soruşturma kapsamında savcı, Fenerbahçeli futbolcular Furkan Onur Akyüz, İsmail Yüksek ve İrfan Can Eğribayat'ın sahaya giren taraftarların saldırısı karşısında kendilerini koruduğunu belirterek takipsizlik kararı verdi. Savcı, verdiği kararda sahaya giren taraftarların Fenerbahçeli futbolculara ve görevlilere doğru hamle yaparak kasten yaralama eylemini gerçekleştirdiklerini, bu nedenle futbolcularda kaygı ve panik oluştuğunu ve saldırıyı defetmek için sahaya atlayanlara orantılı şekilde karşılık verdiklerini belirtti. Savcı, bu eylemi meşru müdafaa kapsamında değerlendirdi. Karara itiraz etme hakkı olan 2 taraftar bulunuyor.

SAVCI, DOSYAYI UZLAŞTIRMA BÜROSUNA GÖNDERDİ

Fenerbahçe Kulübü'nün Hırvat asıllı kalecisi Dominik Livaković'in yanı sıra, Mert Müldür, Dusan Tadić, Furkan Onur Akyüz, İsmail Yüksek, Melikşah Sezgin, Yasin Cirav ve Zeki Murat Göle'nin müşteki olduğu uzlaştırma dosyasında, müşteki, müşteki-şüpheli ve şüpheliden oluşan 20 isim yer alıyor. Dosyada, Fenerbahçeli futbolcular Osayi-Samuel ve Jayden Osterwolde basit yaralama suçundan müşteki-şüpheli olarak, İrfan Can Eğribayat ve Michy Batshuayi ise basit yaralama suçundan şüpheli olarak yer alıyor.

UZLAŞMA SAĞLANMAZSA 4 FUTBOLCU İÇİN HAPİS İSTEMİYLE DAVA AÇILACAK

100'e yakın taraftarın sahaya girdiği belirlenirken, Osayi-Samuel'in Hasan Çetinkaya ve Muhammet Ali Kartal'a yönelik eylemlerinden dolayı iki kez, Jayden Osterwolde'nin Miraç Osma'ya yönelik eyleminden dolayı, İrfan Can Eğribayat'ın Kadir Olgun'a yönelik eyleminden dolayı ve Michy Batshuayi'nin ise Oğuzhan Bulut'a yönelik eyleminden dolayı uzlaştırma sürecine başvuruldu. Ayrıca, sahaya maskeli giren Hasan Çetinkaya'nın dosyası da Osayi-Samuel'e yönelik basit yaralama suçundan uzlaştırma bürosuna gönderildi. Uzlaştırmacı, taraflar arasında uzlaşma sağlayamazsa, 4 futbolcu hakkında TCK'nın 86/2-1 maddesine göre basit yaralama suçundan hapis istemiyle dava açılacak. KAYNAK: SABAH

İLGİLİ HABERLER