Vali Aziz Yıldırım, İcazet Programına Katıldı

Trabzon Haber Merkezi | Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım, Trabzon İl Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla düzenlenen 461 Hafızımızın İcazet Merasimi'ne katıldı. 

Beşirli Spor Salonu'nda düzenlenen programa Vali Yıldırım'ın yanı sıra Diyanet İşleri Başkanlığı Hafızlık Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral B. Murat Yakın, Sahil Güvenlik Doğu Karadeniz Grup Komutanı SG Binbaşı Aytaç Bayırlı, İl Emniyet Müdür Vekili Nuh Tezcan, İl Müftüsü Selami Aydın, İl protokolü, hafız öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

Vali Aziz Yıldırım "Bugün burada, Trabzon'umuzun gurur kaynağı olan 461 hafızımızın hafızlıklarını tamamlamalarının sevinç ve mutluluğunu yaşamak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz.

Gökyüzünü yıldızlar, yeryüzünü hafızlar aydınlatır. Hafızlık müessesesi Sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed’in (sav) “Sizin en kıymetliniz Kur’an’ı öğrenen ve öğretendir.” övgüsüne mazhar olmuş çok kıymetli bir müessesedir. Hafızlık, sabır ve azim gerektiren, büyük bir emek ve fedakârlıkla tamamlanan kutsal bir eğitimdir, manevi yönü çok yüksek özel bir makamdır. Hafızlarımız, Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim'i kalplerinde ve zihinlerinde muhafaza ederek, İslam dünyasında çok özel bir konuma erişmişlerdir. Onlar, hem dini hem de toplumsal hayatta birer ışık kaynağı olacak, ülkemizin manevi değerlerini en güzel şekilde temsil edeceklerdir.

Hafızlık önce anne, babanın gönlüne düşer. Yoksa bir çocuk, bir genç hafız olmayı nereden bilsin. Anne, baba biricik yavrusunu zor ve zahmetli olduğu kadar bir o kadar da kutlu yolculuğa hazırlamak için öncelikle kendisi talip olmuştur. 
Bu süreçte evlatlarımızın yanında olan, onları destekleyen ailelerine ve bu büyük başarıda emeği geçen hocalarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.

Hafızlık eğitimi, sadece bir bireysel başarı değil, aynı zamanda topluma sunulmuş bir hizmettir. Bugün burada icazet alan hafızlarımızın, inançlarına ve değerlerine bağlı birer birey olarak ülkemize ve insanlığa çok önemli katkılarda bulunacaklarına yürekten inanıyorum.

Bu anlamlı törende, hafızlarımızın hayatlarında yeni bir sayfa açtıkları bu özel günde, hepsine hayırlı ve başarılı bir ömür diliyorum. Allah yollarınızı açık etsin, hafızlıklarını daim kılsın.

'İnmemiştir hele Kur’an bunu hakkıyla bilin, Ne mezarlıkta okumak ne de fal bakmak için’ sözüyle hafızlarımızın ezberledikleri Kur’an-ı Kerimi hayatlarına tatbik ederek topluma örnek olmalarını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. 

Bu güzel organizasyonda emeği geçen herkese ve siz değerli katılımcılara şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Vali Yıldırım düzenlenen törenle hafız öğrencilere icazet belgelerini verdi.