Karakullukçu'nun adı yaşatılacak

Trabzon Haber Merkezi | Trabzon’da 1984-1989 yılları arasında belediye başkanlığı yapan ve şehre önemli hizmetler kazandıran Orhan Karakullukçu son yolculuğuna uğurlandı. Meydan'daki tarihi belediye binası önünde Karakullukçu için düzenlenen törene, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, önceki dönem Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, TBMM Bayındırlık, İmar ve Turizm Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Düzköy Belediye Başkanı Selim Çelenk, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayfer Cihan, merhum Karakullukçu’nun ailesi, sevenleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ŞEHRİNE AŞIK BİR DEĞERİMİZDİ

Trabzon adına hüzünlü bir gün olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Bu şehir çok özellikleri olan bir şehir. Milletine ve memlekete hizmet etmeye sevdalı büyük değerler yetiştiren bir şehir. İşte o değerlerimizden bir tanesini bugün hep beraber ebediyete uğurlamak için toplanmış bulunuyoruz. Benim de kendisiyle tanışma, sohbet etme imkanım oldu. Çok çok kıymetli bir büyüğümdü. Çok güzel işler yaptı. Şehrine aşık bir değerimizdi. Bütün birikimini, heyecanını şehrimize hizmet etmeye adamış, güzel eserler bırakmış bir değerimiz. Başkanımız 40 yıl önce bu şehre çok güzel hizmetler yaparken belediyeciliği de sadece altyapı işi, sokak temizleme işi olarak değil, bir vizyon ortaya koyarak, bu şehri öne çıkartarak yapmayı gösterdi. Eğitime, kültüre önem verdi” dedi.

GÜZEL ESERLER BIRAKTI

Başkan Genç, “Bizim büyüklerimiz Trabzon'umuza hizmet ederken üstünkörü değil, çok yönlü çalışmışlar. Biz de bu bayrağı teslim alırken bu önemli vizyona aynı şekilde katkı sağlamak istiyoruz. O zamanın şartlarıyla bakarsak, Orhan Karakullukçu'nun ihtilalden hemen sonra yaptıklarını, vizyonuna cesaretini de ekleyerek yaptığını görüyoruz. Allah gani gani rahmet eylesin. Bütün bu hizmetler, eserler güzel işler, güzel anılıyor. Çünkü hizmet etmeyi de ancak Allah nasip ederse yapabiliyorsunuz. Trabzon Belediye Başkanı olarak vazife yaptığı tarihi binanın önünde ona karşı son vazifemizi ifa ederken, başta çok saygıdeğer ailesi olmak üzere bütün Trabzon halkımıza da başsağlığı diliyorum. Allah başta sevenleriyle ve hepimizle cennette buluşmayı nasip etsin. Allah nasip ederse inşallah ismini de şehrimizin en nadide, en güzel mekanlarında ölümsüzleştirmek bizim için bir vazife. İnşallah nasip olur. Onu da hep beraber hayata geçiririz” diye konuştu.

HER ZAMAN ANILACAK

Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, “Orhan başkanımız hakikaten şehrimize değer ve vizyon kattı. Bundan sonra gelen belediye başkanları da o vizyonun üzerine daha fazla neler katabiliriz çabası içerisinde oldular. İnşallah bu çabalarla şehrimiz daha da güzelleşecek. Türkiye'nin parlayan yıldızı olmaya devam edecek. Tabii belediyecilik kutsal bir iştir. Şehrimizde yaşayanların hayatını kolaylaştırmaktır, şehre konfor katmak, güven katmaktır. İşte o zor dönemde Orhan başkanımız bunu şehrimize katmıştır. Trabzon gibi kültür ve medeniyet şehri olan bir şehre hizmet etmek herkese nasip olmaz. Orhan başkanımız yaptığı eserlerle, o değerli kişiliğiyle her zaman anılacaktır. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı. 

YATIRIMLARLA GÖNÜLLERİMİZDE

AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, “Trabzon çivi çakan her kim varsa hepsinden Allah razı olsun. Bundan önce görev yapmış bütün belediye başkanlarımıza da yaptıkları hizmetlerden dolayı minnettarız. Gerçekten Orhan başkanımız da Trabzon'da çok büyük hizmetler gerçekleştirdi. Özellikle Trabzon'umuzda gerçekten hiç ulaşılmayan altyapıya yaptığı yatırımlarla hala gönüllerimizde. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Sevenlerine sabrı cemil niyaz ediyorum” dedi. 

BİLİMİ REHBER EDİNMİŞ
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, “Orhan abiyle birkaç defa sohbet etme olanağı buldum. Şehrine aşık, insanlara aşık insandı. Her yerde kalıcı izler bırakan aklı ve bilimi rehber edinmiş ve onun emrettiği şekilde işler yapmış bir belediye başkanıdır. Ben kendisini tanımaktan, yaptıklarıyla yaşadıklarıyla anılarıyla tanışmaktan çok mutlu oldum. Mekanı cennet olsun" diye konuştu.

ÇOK AZ FANİYE NASİP OLUR

Merhum Karakullukçu’nun oğlu İlker Karakullukçu, “Babam doğduğundan beri bir iddia insanıydı. Gerek okulda, gerek sporda, gerek devletteki iş hayatında, gerek özel sektördeki iş hayatında bir iddia insanıydı. Bütün bu iddialarını da doğup büyüdüğü Trabzon'da ortaya koydu. Kariyerine burada başladı, sanayi tesislerini burada kurdu. Sonra da belediye başkanlığı yaparak iddiasını en üst seviyeye çıkardı. Şehirde bu kadar seviliyor olması çok az faniye nasip olacak bir şey. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Biz de şehrimize elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz” dedi.

TRABZON’U ÇOK SEVDİ

Orhan Karakullukçu’nun diğer oğlu Gürhan Karakullukçu ise şunları söyledi: “Babam bana hem imparatorluğu hem Cumhuriyet'i aynı anda sevmeyi, hem padişahları hem cumhurbaşkanlarını aynı anda sevmeyi ve saymayı öğretti. Babam 5 yıllık belediye başkanlığı döneminde kalenin burcuna önce Fatih Sultan Mehmet'in tuğrasını koydu, onun üzerine de Türkiye Cumhuriyeti diye yazdı. Sonra gelen başkanlarımızdan hiçbiri de ona ilişmedi. Hala orada duruyor. Babam Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşlığından üstün hiçbir kimliği tanımadı. Bizi de öyle yetiştirdi. Trabzon'u çok sevdi.”

İSKENDERPAŞA CAMİİ’İNDEN UĞURLANDI 

Törenin ardından Karakullukçu için öğle namazına müteakip İskenderpaşa Camii’inde cenaze namazı kılındı. Namaza Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, eski Devlet Bakanı Eyüp Aşık, eski Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu ve ilçe belediye başkanlarının yanı sıra siyaset, spor ve iş dünyasından çok sayıda isim katıldı. Karakullukçu’nun cenazesi daha sonra Sülüklü'deki aile kabristanlığına defnedildi.