Ortahisar Belediyesi’nden ‘Seyir Terası’ Açıklaması "Ücretli olması kararını biz almadık"

Trabzon Haber Merkezi | Ortahisar Belediyesi, Boztepe Seyir Terası’nın ücretli hale getirilmesiyle ilgili olarak bir açıklama yaptı.

Seyir Terası’nın ücretlendirilme kararının AK Partili Ortahisar Belediyesi döneminde alındığına ve uygulamanın seçim sonrasına bırakıldığına dikkat çekilen açıklamada kamuoyunun doğru bilgilendirmesi adına şu ifadelere yer verildi:

“Belediyemizin iştiraklerinden olan ORKENT A.Ş. bünyesindeki Boztepe Seyir Terası’nı yılda ortalama 1,2 milyon kişi ziyaret etmektedir. Özellikle turizm sezonunda yoğun ziyaretçi alan Boztepe Seyir Terası’na gelen ziyaretçilerin en güzel şekilde hizmet alabilmesi ve tesislerimizden ayrılırken yaşadıkları memnuniyet belediyemizin birinci önceliğidir. Bu nedenle tesislerimizde istihdam sağlamaktadır, aynı zamanda düzenli olarak bakım, onarım çalışmaları yapılmaktadır.

850 milyon gibi bir borçla devraldığımız belediyemiz için maliyetler büyük bir külfet yaratmaktadır.

Boztepe Seyir Terası girişleri, bu durum neticesinde ücretli hale getirilmiştir. Yabancı ziyaretçiler 60 lira, yerli ziyaretçiler ise 30 lira ödeyerek seyir terasını kullanabileceklerdir. Avrupa’da da, ülkemizde de pek çok belediye, sosyal ve turistik amaçlı olarak işlettiği yatırım ve projelerinden belli bir gelir elde etmektedir. Bu olağan bir durumdur. Seyir Terası’nın ücretlendirilmesi kararı önceki dönem AK Partili Ortahisar Belediyesi ORKENT A.Ş yönetimi tarafından alınmıştır, uygulama kararı ise seçim sonrasına bırakılmıştır.”

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE ORTAK KARAR ALDIK

“Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Ortahisar Belediyesi arasındaki istişarelerle yapılan projeyle Boztepe Seyir Terası ile Kızlar Manastırı’nın kuzeydoğu kapısı arasında bağlantı yolu sağlanması için ortak karar alınmıştır. Bağlantı yolunun kurulmasıyla Boztepe, her yönüyle daha cazip hale gelecektir. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kızlar Manastırı’nın giriş ücretini 30 lira, Ortahisar Belediyemiz de Seyir Terası’nın giriş ücretini 30 lira olarak belirlemiştir.

Seyir Terası ve Kızlar Manastırı’nı aynı anda gezmek isteyen ziyaretçiler girişler için ayrı ayrı ücretlendirmeye tabi olacaktır. Her iki taraftan yapılacak girişler sonucu gelirin karşılıklı mahsuplaşılması kararlaştırılmıştır. Bu çalışmalar sonrasında tesislerimizde çalışan sayısında da artış olmuştur.

Kamuoyunun bilgisine arz olunur.”