Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya'dan Kent Lokantası açıklaması! Sınırlı olacak

Trabzon Haber Merkezi | Başkan Kaya'nın Açıklamaları ve Belediyenin Faaliyetleri

Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Kent Lokantası ile ilgili bilgiler vererek, e-belediyecilik ve akıllı kent sistemlerinin eksikliğinden kaynaklanan vergi kayıplarını ve zarar eden belediye iştiraklerini anlattı.

Mayıs Ayı Faaliyetleri

Belediyenin mayıs ayı faaliyetleri hakkında meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Kaya, ardından meclis üyelerine gündem dışı söz hakkı verdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Zeki Kavanoz'un Soruları

Zeki Kavanoz, yeni dönemde yapılan hizmetler ve basında yer alan 815 milyon TL’lik vergi kaybı hakkında bilgi istedi. Başkan Kaya, bu sorulara yanıt vererek, şu açıklamalarda bulundu:

Başkan Kaya'nın Açıklamaları

2 Aylık Bir Belediye

Başkan Kaya, belediyenin henüz 2 aylık olduğunu vurgulayarak, kısa sürede önemli projelere imza atacaklarını belirtti. Kent Lokantası'nın yakında açılacağını ve Çağlayan Kentsel Dönüşüm Projesi'ne başlanacağını duyurdu. Ayrıca, Yavuz Selim Sahası'nın amatör futbolun merkezi haline getirilmesi için Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği yapacaklarını ifade etti.

Kent Lokantası

Kent Lokantası'nın esnafa zarar vermeyeceğini belirten Başkan Kaya, dört çeşit yemeğin 50 TL'ye sunulacağını ve lokantanın belli saatlerde açık olacağını söyledi. Bu sayede ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşların faydalanması hedefleniyor. Ayrıca, kent lokantasında belediye çalışanlarından personel istihdam edileceğini belirtti.

"Meydanda İskender Paşa caminin hemen yanında bir yer tuttuk. Burada bir sıkıntı var.

'Trabzon’da mevcut lokanta esnafını mağdur eder mi?' diyorlar. Katiyen lokantacı esnafımız ile rekabet etmeyeceğini göreceğiz.

Oradaki lokanta gün boyu açık olmayacak. 4 çeşit yemeği sunacak lokantanın 12.00 ile 16.00 arasında veya 13.00 ile 17.00 arasında açık olacağını görüşeceğiz.

Orada belirli sayıda vatandaşımıza hizmet edeceğiz. Orada bir kuyruk oluyor. Cebinde parası olan adam orada beklemez. Parası olan gitsin lokantada yesin olmayan burada yesin.

Amacımız yok. Burada personel ihtiyacı olacak. Belediyemiz içerisinden bu açığı kapatacağız. İstiyoruz ki kimse oturarak para kazanmasın çalışarak kazansın. Personelimizin imkanlarından yararlanacağız olmadı dışarıdan karşılayacağız."

Muhtarlıkların Bakım ve Onarımı

Muhtarlık binalarının bakım ve onarım çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Kaya, Çimenli, Yenicuma ve Yeşilköy mahallelerinde yeni muhtarlık binalarının yapıldığını belirtti.

Zarar Eden Belediye İşletmeleri

Belediye işletmelerinin zarar ettiğini ve bu durumun manuel işleyen sistemlerden kaynaklandığını ifade eden Başkan Kaya, belediye önündeki otoparkın aylık 210 bin TL zarar ettiğini örnek vererek, bu durumu düzeltmek için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

815 Milyon TL'lik Vergi Kaybı

E-belediyecilik ve akıllı kent uygulamalarının eksikliği nedeniyle ortaya çıkan vergi kaybını açıklayan Başkan Kaya, 16 bin 423 binanın kayıt dışı olduğunu ve 2 bin 53 işyerinin ruhsatsız olduğunu belirtti. Ayrıca, bina sınıf tespitlerinde ve arsa vergilerinde hatalar olduğunu tespit ettiklerini söyledi.

Vergide Adalet ve Kayıt Altına Alma

Kayıt dışı sistemin vergi kaybına ve adaletsizliğe yol açtığını vurgulayan Başkan Kaya, doğru verilerle sistemi kayıt altına almak istediklerini belirtti. Mühendislikte verilerin doğru ölçülmesinin önemini vurgulayarak, kent uygulamalarında gelir artırıcı ve tasarruf sağlayıcı çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Meclis Gündemi

Başkan Kaya’nın bilgilendirmesi sonrası meclis gündemine geçildi. Gündeme alınan maddeler, görüşülmek üzere ilgili komisyonlara gönderildi.