Diş beyazlatma işlemi diş hekimi tarafından yapılmalı

Diş beyazlatma işlemi diş hekimi tarafından yapılmalı

Estetik bir gülüşe sahip olmak isteyen herkes için en önemli noktalardan biri dişlerinin rengi. Beslenme ve ağız bakım alışkanlıklarına bağlı olarak diş yüzeyinde lekelenmelere bağlı renk değişimine sıklıkla rastlandığına işaret eden Dr. Öğr. Üyesi Özge Mimir, “Diş beyazlatma işlemi, hekim kontrolünde uygulandığında dişlerde yapısal değişiklik ve kalıcı hasar oluşturmayan güvenilir bir tedavidir.” dedi.

Üsküdar Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Özge Mimir, diş beyazlatma hakkında merak edilenleri anlattı.

Dr. Öğr. Üyesi Özge Mimir, “Estetik bir gülüşe sahip olmak isteyen herkes için en önemli noktalardan biri dişlerinin rengi. Dişlerin rengi, yapısı gereği zaman içinde değişebiliyor. Beslenme ve ağız bakım alışkanlıklarına bağlı olarak diş yüzeyinde lekelenmelere bağlı renk değişimine sıklıkla rastlanıyor.” dedi.

Diş renklenmelerinin diş beyazlatma yani bleaching işlemi ile giderilmesinin, son yıllarda diş hekimleri tarafından sıklıkla uygulandığını ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Özge Mimir, şöyle devam etti:

“Bu tedavide; dişlerin yüzeyindeki gözenekli mine yapısında oluşan ve renk veren maddelerin diş beyazlatma jelleri ile giderilmesi sayesinde diş rengi açılıyor. Diş beyazlatma yöntemleri uygulama tekniğine göre iki farklı türe ayrılıyor.

Muayenehane ortamında bir saat içinde gerçekleştirilen Power Bleaching; beyazlatıcı jel ve ışıktan oluşan, kısa sürede diş rengini 3-4 ton açabilen en hızlı, güvenilir ve etkili beyazlatma sistemidir. Evde diş beyazlatma metodu ise; ağızdan alınan basit bir ölçü ile kişiye özel hazırlanan plastik ağızlıkların içine jeller konularak yapılan beyazlatma işlemidir.”

Ek seanslarla desteklendiğinde kalıcı hale getirilebiliyor

Beyazlatma sonrasında rengin zamanla kaybolmaya başladığını dile getiren Dr. Öğr. Üyesi Özge Mimir, “Bu süre hastanın renkli içecekler ve sigara kullanımına göre 6 ay ile 1 yıl arası bir zaman alabiliyor. 4-6 ayda 1 ya da 2 seans ile desteklenmesi ile diş beyazlatma kalıcı hale getirilebiliyor.” diye konuştu.

Beyazlatma yöntemlerinin dişlerde az da olsa hassasiyete sebep olabildiğini anlatan Dr. Öğr. Üyesi Özge Mimir, “Bu durum normal ve beklenen bir yan etkidir. Diş hassasiyetinin genellikle 24-48 saat içerisinde geçmesi beklenir.” dedi.

Diş beyazlatma güvenilir mi?

Dr. Öğr. Üyesi Özge Mimir, diş beyazlatma işleminin güvenirliliği hakkında bilgi vererek, sözlerini şöyle tamamladı:

“Diş beyazlatma işlemi, hekim kontrolünde uygulandığında dişlerde yapısal değişiklik ve kalıcı hasar oluşturmayan güvenilir bir tedavidir. İşleme engel herhangi bir diş ve diş eti hastalığı olmayan herkes diş beyazlatma tedavisi yaptırabilir. Dişlerinin renginden memnun olmayan ve sorun yaşayan herkes diş beyazlatma tedavisi için diş hekimine başvurabilir ve işlemlerini kısa sürede yaptırabilir.” Doi numarası: https://doi.org/10.32739/uha.id.42670

 


Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı