Başkan Kaya’dan, Güney Koreli otomotiv devine Trabzon’da fabrika açma daveti

Trabzon Haber Merkezi | Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, KIA yetkili bayii Hasanbaşoğlu Otomotiv tarafından düzenlenen elektrikli sürüş günleri kokteyline katıldı. KİA Türkiye Genel Müdürü Can Ağyel, Hasanbaşoğlu Otomotiv sahibi Yunus Emre Hasanbaşoğlu ve davetlilerin katıldığı programda konuşan Başkan Kaya, “KIA araçlarıyla hiç tanışmadım. Hiç KIA aracım olmadı ama bir makine mühendisi gözüyle araçları inceledim. Gerçekten Kia kendini aşmış. Çok özel çizgileri hatları olan çok özel arabalar yapmış. Tebrik ediyorum” dedi. 

“GÖNÜL, TÜRKİYE’NİN DE BİRÇOK ARAÇ ÜRETEN ÜLKE OLMASINI İSTİYOR”

Bir mühendis olarak, Türkiye’nin kendi otomobil markalarını üreten bir ülke olmasını istediğini söyleyen Kaya, “Biz mühendislik öğretisinde şunu öğrendik. Mühendisliğin temeli üç ‘E’ye dayanır. Biri estetik, biri emniyet, diğeri ise ekonomi. Mühendisliğin temeli bu üç ‘E’den oluşur. Ulusların gelişmişlik seviyesine, estetiğe ve ekonomiye verdiği değere göre bu ‘E’ler sıralanırlar. Gönül ister ki, biz de birçok araç üreten bir ülke olalım ve bu ‘E’leri kendimize göre sınıflandırmış olalım. Fakat üzülerek söylüyorum, bir tane araç ürettik, TOGG. İstenilen düzeyde olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Bir iki modelle sınırlı kaldı” diye konuştu.
 
“TRABZON’A BİR ÜRETİM FABRİKASI AÇALIM, İŞSİZLİĞE ÇARE OLALIM”

KIA Türkiye Müdürü Can Ağyel’den Trabzon’da bir fabrika açılmasına öncülük etmesini isteyen Başkan Kaya, bunun Trabzon’daki işsizlik sorununa çözüm olacağını dile getirerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Buradan Sayın Genel Müdürümün huzurunda bir Trabzonlu olarak ricada bulunmak istiyorum. Sayın Genel Müdürüm. KIA’nın birçok ülkede üretimi var bildiğim kadarıyla. Ama Türkiye’de üretim yapan bir fabrikası yok. Lütfen buna öncü olun, Trabzon’da bir üretim fabrikası açalım.  Trabzon’da KIA üretilsin, Trabzon’daki işsizliği de bir çare olalım. Birbirinden güzel araçlar üretiyor KIA. Hem Trabzon’umuz iş anlamında bu olanağa kavuşmuş olsun, hem de üretimin bir parçası olalım. Sizlere de müteşekkir olalım.”

Başkan Kaya, Türkiye’nin yaşadığı ağır ekonomik kriz ortamında elini taşın altına koyarak üretim yapan ve istihdam oluşturan girişimcilere de teşekkür etti.

KIA’nın yeni elektrikli aracı EV9’un direksiyonuna geçerek test sürüşü gerçekleştiren Başkan Kaya, kokteylin sonunda davetlilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.