Başkan Kaya, Orhan Karakullukçu’nun cenaze merasimine katıldı

Trabzon Haber Merkezi | Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, önceki gün vefat eden Trabzon Belediyesi’nin eski başkanlarından Orhan Karakullukçu’nun cenaze merasimine katıldı. Meydan Parkı’ndaki eski belediye binası önünde düzenlenen törene katılan Başkan Kaya, kılınan cenaze namazından sonra Sülüklü Mezarlığı’na kadar cenazeye eşlik etti. 

“BİRÇOK DÜŞÜNCESİNDEN FAYDALANDIM”

Burada bir konuşma yapan Başkan Kaya, merhum Karakullukçu’nun birikim sahibi, hoşgörülü, lider karakterli ve kararlı bir insan olduğuna vurgu yaptı.
Orhan Karakullukçu’nun vefatı dolayısıyla çok üzgün olduğunu dile getiren Başkan Kaya, “Çok üzücü bir hafta yaşadık. Dün bir askerimiz şehit oldu, bugün bir polis memurumuz şehit oldu. Yine hafta sonu Trabzon’da yaşanan sel felaketi nedeniyle bir vatandaşımızı kaybettik. Yine bu hafta Trabzonspor’umuzun önceki başkanlarından değerli Şamil Ekinci’yi kaybettik ve bugün de Trabzon’umuzun büyük hizmetkârı olmuş, yaptığı birbirinden güzel hizmetlerle hepimizin örnek alacağı, gurur duyacağı izler bırakan Belediye Başkanımız Orhan Karakullukçu Ağabeyimizin vefatı nedeniyle sizlerle burada buluştuk. Acılar insanlar için ama üst üste geldiği zaman hepimiz için çok üzüntü verici oldu. Ben Orhan Abi ile birkaç defa sohbet etmek olanağı buldum. Meslektaşımdı aynı zamanda. Makine Mühendisleri Odamızın kurucu başkanlarındandı. Gerek odada, gerekse dışarda birkaç defa sohbet etme olanağı bulduk. Geriye dönüp baktığımızda inanılmaz birikimli, hoşgörü sahibi, lider karakterli ve kararlı bir insandı. Birçok düşüncesinden faydalanma olanağı buldum. O anlamda kendimi şanslı hissediyorum” ifadelerini kullandı. 

“ŞEHRİNE AŞIK BİR İNSANDI” 

Orhan Karakullukçu’nun Trabzon’da kalıcı izler bırakan eserlere imza attığını dile getiren Başkan Kaya, “Gönül isterdi ki, sağlıklı olsaydı, bize önümüzdeki sürece ilişkin yol haritası konusunda değerli birikiminden katkılar sunabilseydi. Çünkü o konuda çok istekliydi. Her konuşmamızda Trabzon’a nasıl daha iyi hizmetler edebiliriz, Trabzon’da yaşayan vatandaşlarımızın hayatlarını nasıl daha güzel yapabilirden, nasıl kalıcı eserler bırakabiliriz, bu konulardan bahsediyordu. O kadar şehrine aşık bir insandı. Arkanızda gördüğünüz bu belediye binasının karakterini bu binaya kazandıran da Orhan Karakullukçu Başkanımızdı. Dokunduğu her yerde kalıcı izler bırakan, aklı ve bilimi rehber edinmiş ve onun emrettiği şekilde işler yapmış belediye başkanımızdı. Ben kendisini tanımaktan, yaptıklarıyla, yaşadıklarıyla, anılarıyla tanışmaktan çok mutlu oldum. Geride çok değerli eserler bırakan, değerli bir büyüğüm olarak anacağım Orhan Abimi saygıyla, minnetle yâd ediyorum, mekânı cennet olsun… Nurlar içinde yatsın. Bütün ailesine, Trabzon’a sabırlar ve başsağlığı diliyorum, saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Orhan Karakullukçu’nun cenaze namazı kılındı. Başkan Kaya, namazın ardından Sülüklü Mezarlığı’na kadar cenazeye eşlik ederken, Karakullukçu’nun naaşı dualar eşliğinde uğurlandı.