7. Of Yaz Kültür Sanat Şenliği başlıyor!

Trabzon Haber Merkezi | Of Folklor Derneği, Karadeniz’in kültürel mirasını yaşatmak amacıyla 10-11 Ağustos 2024 tarihlerinde düzenlenecek olan 7. Of Yaz Kültür Sanat Şenliği’nin tanıtımını yaptı.

Açıklamayı dernek adına Başkan Süleyman Hacıbektaşoğlu yaptı.

Başkan Hacıbektaşoğlu, 10 ve 11 Ağustos 2024 tarihlerinde Of ve Hayrat ilçelerini kapsayan şenliğin, bölgenin tarihsel ve kültürel mirasını gelecek nesillere aktarmayı hedeflediğini belirtti. Şenliğin, kültürel ve sanatsal bir şölen sunarak kentteki kültür ve sanatı gelecek kuşaklara taşıma misyonunu taşıdığını vurgulayan Hacıbektaşoğlu, etkinliklerde geleneksel halk dansları, müzikler, tiyatro gösterimleri ve sanat atölyeleri gibi birçok aktiviteye yer verileceğini ifade etti.

Ayrıca, şenliğin bir amacının da sevgi, hoşgörü, barış ve adaleti tüm dünyaya duyurmak olduğunu dile getiren Başkan Hacıbektaşoğlu, katılımcıları bu kültürel buluşmaya davet ederek birlik ve dayanışma içinde güç birliği yapılmasını çağrısında bulundu. Programa ulusal ve yerel düzeyde pek çok sanatçının katılacağını belirten Hacıbektaşoğlu, şenliğin gerçekleşmesinde emeği geçen iş insanlarına da teşekkür etti.

Dernek Sözcüsü İhsan Hacıbektaşoğlu, bu yılki şenliğin Of ve Hayrat ilçelerini kapsayarak geniş bir katılımcı kitlesine hitap edeceğini belirtti. Etkinliklerde, bölgenin geleneksel halk dansları ve müziklerinin yanı sıra tiyatro gösterimleri ve ulusal ve yöresel sanatçıların performansları yer alacak.

Sahne alacak sanatçılar arasında:

Haluk Levent Imera Cemal Berber Azmi Saral Mesut Çakır Grup Beri Of Folklor Derneği T.H.M Grubu Özkan Meydan & Önder Gider Ceyhun Şişmanoğlu Deniz Küçükakyüz Selçuk Bahtiyar Doğa Pelin Saral & Semih Saral Seyfettin Çakıral Cengiz Akyüz (TRAMED TRABZON) Cengiz Selimoğlu Hızır Dinçer Sinan Yılmaz Adem Ekiz Of Folklor Derneği Çocuk Korosu Of Folklor Derneği Halk Oyunları Ekipleri.

Görsel sergi ve sanat stantları:

Yöresel Yemekler Standı Halk Eğitim Merkezi Standı Ziraat Odası Standı Tarihi Eşyalar Standı Fotoğraf Standı Ahşap Oyma Standı Resim Sergisi Standı Karikatür Standı Seramik Sanatlar Standı Çay Standı Bal Standı Yöresel Kıyafetler Standı Bakır Kalaycılığı Standı

Bu etkinlik, Karadeniz’in kültürel zenginliğini ve tarihsel mirasını yaşatmayı amaçlıyor. Katılmayı düşünüyor musunuz?